Hvem bestemmer?

Adams storebror skød en Gestapo-mand. Adams storebror hed Aage og var frihedskæmper under Anden Verdenskrig.

Jeg har selv prøvet at holde pistolen i hånden, men nu har Adam afleveret den til politiet. Du kan læse meget mere om den spændende historie i “Hvem bestemmer, Sebastian?”.

Rezas blog
Her er, hvad Reza skrev, mens han var i Iran. Mens han var i Iran, så blev der oprør, og så kunne Reza ikke komme hjem til Danmark:

20:15 Rza wrote:
Hej alle sammen.

Så er jeg kommet til Iran. Jeg landede i
Teheran. Det er hovedstaden. Jeg troede, det var en lidt gammeldags by, men den er faktisk meget moderne og ligner alle mulige andre storbyer. Jeg tog en taxi med min onkel hen til mine bedsteforældres hus. De havde arrangeret en fest og havde inviteret andre fra familien; nogle af mine kusiner og fætre. Det var vildt sejt!

Den ene af mine fætre hedder Navid, han er 17 år og DJ og spiller på et cool anlæg. Han kan vildt mange amerikanske rap-tekster udenad, selvom han siger, at han ikke må høre den slags musik. Det var sjovt at se mine bedsteforældre! De lignede dem, jeg har set på billederne, og de var meget glade for at se mig – jeg forstår godt nok ikke, hvad de siger, men min onkel oversætter for mig. I morgen skal vi ud at se på byen og shoppe lidt. Navid har en kasket, som jeg også gerne vil have – vi bor hos ham midt i byen. Det er super 🙂

Jeg skriver snart igen.
///Reza

10:15 Liv 6.A wrote:
Hej Reza 🙂 Har du det godt?

10:19 Rza wrote:
Hej med jer. Ja, jeg har det godt. Jeg har været ude med mine bedsteforældre og handle i dag. De vil lave noget traditionelt iransk mad til mig. Min fætter skulle til et eller andet arrangement, så nu går jeg rundt med min onkel og mine bedsteforældre. Jeg forstår ikke rigtig, hvad de siger, men min onkel prøver at oversætte. Hvad laver I?

10:20 Liv 6.A wrote:
Vi har lige afleveret stile. Hvordan er vejret dernede?

10:21 Rza wrote:
Det er rigtig varmt. Går i shorts og sandaler. Der er meget larm i gaderne. Jeg har også set en del politibiler.

10:22 Liv 6.A wrote:
Hvorfor er der meget politi?

10:24 Rza wrote:
Inden min fætter gik, sagde han, at der nok ville komme meget politi senere. Men jeg ved ikke hvorfor. Det er som om, der skal til at ske et eller andet.

10:25 Liv 6.A wrote:
Hvordan er det at se dine bedsteforældre igen?

10:32 Rza wrote:
Jeg bliver nødt til at løbe nu. Der er lidt en underlig stemning hernede. Jeg forklarer det senere. Hej hej.

10:33 Liv 6.A wrote:
O.k. Hej.

08:22 Rza wrote:
Hej alle – det er helt vildt! I fredags var der pludselig en masse larm nede på gaden. Min fætter fortalte, at det er fordi, der er mange, der er utilfredse med dem, der styrer landet. Men så kom politiet og skød op i luften og slog demonstranterne med stave, selvom de ikke havde gjort noget! Min onkel siger, at man ikke må demonstrere mod præsterne. Så kommer man i fængsel, og måske bliver man slået ihjel. Det er ret uhyggeligt. Han siger, at dem der demonstrerer er nogle helte, fordi de tør sige, hvad de mener. Der skete ikke noget med os, men vi kunne se det hele fra lejligheden. Der var politisirener over det hele og masser af mennesker med bannere på gaden. Der var også mange, der optog video med deres mobiler.

Min onkel siger, at vi ikke skal gå ud. Det kan være farligt. Min fætter har fået lov til at låne min mobil, fordi den er fra Danmark. Så kender præstestyret nemlig ikke nummeret. Hvis man bruger en iransk mobiltelefon, så ved præsterne, hvem der ejer den, og så kan de finde folk. Men mig og min telefon kender de jo ikke. På den måde kan min fætter holde kontakt med sine venner, uden at præsterne opdager det. Det føles lidt sejt, at jeg er med til at hjælpe min fætter og det iranske folk. Så det er derfor, jeg ikke har svaret, hvis I har skrevet. Min fætter er bange for, at der er nogen, der opdager, at han er for meget på nettet, så jeg skriver kun engang imellem. Vi har det okay, men vi ved ikke, hvornår vi kan gå ud, og hvornår vi kan komme hjem igen. Jeg må løbe nu.
/// Reza.

 

6 Comments

 1. Hej!

  3.d på Skødstrup Skole vil gerne oprette sig som brugere på hjemmesiden, men vi kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan man gør?

  Kan du hjælpe os?

  Mange hilsner fra Naya

 2. Hej 3. D og Naya,

  I kan bare skrive på siden, så kommer det på. 🙂
  Der er nogle gange, mit spamfilter fanger ting, selvom de er gode nok. Så skal jeg nok godkende det, lige så snart jeg ser det.

  Med venlig hilsen,
  Sebastian

 3. Super!

  Vi (både 3.d og 3. c på Skødstrup Skole) har læst din bog, “Sebastian og Skrivemaskinen” og fået snakket og filosoferet en masse.

  Nu har vi fået den ide´- at vi vil sætte gang i filosofien, både på vores skole og hjemme.
  Vi har lavet en masse spørgsmål, både dem, som I også stiller i bogen og nogen, som vi selv har fundet på.

  Vi har skrevet dem med en skrift, som ligner en rigtig gammel skrivemaskineskrift.

  På onsdag og fredag i denne uge, skal vil ha´klippet spørgsmålene ud og limet dem på små hvide kartonkort. Ideen er, ligesom i din bog, at placere kortene alle mulige sjove steder, så dem som kommer forbi kan finde dem og måske begynde at filosofere.

  Mange hilsner fra 3.d og 3. c – ps. hils Vigga og Tante Ketty 🙂

 4. det jeg syntes der gør mig lykkelig er når jeg er sammen med min familie og at vi har det godt. Det betyder alt for mig at jeg er sammen med nogle jeg elsker meget højt.
  Jeg bliver også glad vis der er nogle der siger eller gør noget sødt mod mig.
  Hej hej det var min kommentar.

  mvh Alberte
  ps min mor syntes at jeg minder meget om sebastian fordi jeg altid siger den sætning lige før vi læser i bogen at sebastian siger den samme sætning. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *