Er der plads til alle?

Der bor over 7 milliarder mennesker på jorden. Hvis befolkningstallet bliver ved med at stige, som det har gjort, så bruger vi alle naturens ressourcer inden længe. Hvad skal vi gøre?

Tænk når alle de fattige i u-landene bliver rigere og også gerne vil have tv, computer, køleskab, bil og alt det vi andre har. Så skal der bruges endnu mere strøm og energi. Og i forvejen bruger vi alt for meget – isen smelter fordi vores energiforbrug er for højt.

Man kan huske at spare på strømmen og energien – men hvad ellers? Det er som om, det ikke er nok.

/Sebastian

Posted in Sebastians blog.

15 Comments

 1. Når der kun er vand. Vil vi bo i flydende telte og spise massere af dåsemad og måske lidt pizza rester fra igår

 2. jeg mener at vi har jo TV, Computere og alt det der. jeg ved godt at der skal bruges mere strøm. men så må vi blive bedre til at til at spare på strømmen FX kunne man tage cykel til skole/arbejde man kunne blive bedre til at slukke for lyset når man ikke er hjemme. hvorfor skulle u-landende ikke have det samme som os. jeg syndet alle burde have det samme. vi kan selv gøre noget for at der er plads til alle.

 3. Jeg synes at vi bruger for meget electronic i dagligdagen. Jeg bruger energi i hverdagen. F.eks. Når jeg kommer hjem fra skole om eftermiddagen, kan jeg godt lide at sætte mig foran tv-et. Men når vi tænker på børnene i Afrika, som næsten ikke har mad nok, og så sidder vi måske samtidig og venter på at popcornene i micro ovnen bliver færdige. Måske skulle vi mere ofte tænke på hvordan det ville være hvis vi byttede roller med børnene i Afrika.

  KH Laura og Luna

 4. Vi mener at der er plads til alle, men om lang tid er der måske ikke.
  Hvis vi alle hjælper med at holde styr på det går der nok meget lang tid.
  Vi mener at om lang tid ville der måske ikke være ordentlige vilkår til alle.
  Der kommer nok også ret store ændringer i verden. som måske kan have store betydninger på verden.
  skrevet af Simon og Asta

 5. Er der plads til alle
  vi tænkte at hvis man nu i stedet for at køre i bil, taxa og bus til skole og arbejde at man så kunne cykle eller gå det ville gøre stor forskel. Vi mener også at der skal være plads til alle hvis man i stedet for at tage alt for sig selv så skulle man prøve at dele tingene, så alle fik en lille del. Der er også en Grund til der måske ikke ville være plads til alle i fremtiden og det er nok fordi at der bliver ved med at komme flere mennesker til, og til sidst ville der ikke være nok ting og nok plads til alle på jorden, Men vi håber dog ikke det sker.

 6. Verden er så forskellig.
  I mange lande har man ikke demokrati og er meget primitive.
  Selv de mennesker med mest magt gider ikke at hjælpe med at skabe lighed.
  Derfor er der meget fattigdom i verden og dermed ikke plads til alle hvilket ikke er så godt.
  Et eksempel på at der ikke er plads til alle kunne være hvis en pige fra klassen holdte fødselsdag men kun inviterede piger.

 7. jeg tror ikke at Jorden kommer til at blive oversvømmet af mennesker for at der også dør mennesker.

  jeg tror at Jorden på et tidspunkt for formange mennesker men til den tid er vi nok ude I rummet og lavet byer der istedet så at det ikke er et problem.

 8. man er nød til at give alle en chance, men hvis de virkelig ikke kan finde ud af det er man nød til at sige nej. man skal prøve at give plads til alle så næsten alle har lige godt, men det er nogle gange lidt svært for der er jo dem som er rige i forvejen og der er nok mange der gerne bare selv vil have mere, men prøv at tænke på andre og prøv at give dem en chance så mange for et godt liv dem der er fattige eller er lidt undertippede skal også prøve så de faktisk kan få lov til at være med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *